Climax touch 8

016Trenutni vrh ponude Ockert-a, Touch 8 sa pravom izaziva pažnju kod velikog broja kolega sa kojima sam razgovarao. Neko je uzeo na osnovu dobrih iskustava sa drugim proizvodima Climax, neko na preporuku prodavca u svojoj radnji; svi su bili zadovoljni odnosom cena-kvalitet, a neki su isticali pre svega kvalitet, bez obzira na cenu.

Uzeo sam Touch 0,16 jer je najčešće koristim za srednjeteški ribolov; smuđ, štukice, bucov, bass….

Prvi utisak je bio Glatko i Meko. Ne čuje se dok prolazi kroz provodnike, dobije se još koji metar u zabačaju, a nosivost je sigurno desetak procenata veća, pa bih preporučio manji dijametar od nečega na šta smo navikli.

Praksa je pokazala da prilikom (zahtevnog) ribolova bassa, čas neotežanim gumicama, pa jerk voblerima, swimbaitom, pa malo poperom (pa opet iz početka)…. često dolazi do mršenja zbog neujednačenog pritiska na strunu prilikom namotavanja, a to nam kvari uživanje. Tu je Touch položio ispit jer je izdržao celu sezonu bez skraćivanja upetljanih delova. Prosto se razmrsi, proklizava i lako se raspetlja, pa nismo imali neželjenih problema sa čvorovima.

Takođe, nisam primetio da posle cele sezone ribolova upija vodu (i menja dijametar i ostale bitne osobine), što uopšte nije retko, čak i kod vrlo skupih, brendiranih pletenica. A to zna da nervira; struna postaje sve deblja, hitac kraći i neprecizniji, a pri svakom zabačaju imate i fajtanje! Milina jedna.

Lako se spaja sa monofilima, postojani su čvorovi (verzije palomara i klinča) za vezivanje vrtilica, kopči, sajlica za štuku, pa mogu slobodno da ga preporučim kao, zaista, vrhunsku strunu za sve vrste varaličarenja.

Pozdrav

Ostavite odgovor